Меню
Меню

Рецепта за джолан на фурна със зеленчуци

Гледайте поредния епизод на STYLEHACKS, в който Ивайла Тодорова споделя лесна и бърза рецепта за джолан на фурна, с която да впечатлите Вашите гости или семейство.

Ето и рецептата за джоланчето :

800 г свински джолан без кост

5-6 дребни пресни картофа

1 малка глава лук

100 г гъби печурки

100 г бейби моркови или 2 моркова

3 с.л. зехтин

мащерка

розмарин

черен пипер

червен пипер

сол

½ ч.ч. бяло вино

Начин на приготвяне:

Картофите и гъбите се режат на филийки. Морковите - на пръчици, лукът - на полумесеци. В керамичния съд се налива зехтинът и се слага на котлона. Джоланът се запечатва в загрялата мазнина. Добавят се солта, подправките и лука. Разбърква се добре. След няколко минути се прибавят нарязаните картофи, гъбите и морковите. Разбърква се. Готви се 5 минути на котлона, по желание се слага стрък розмарин. Налива се виното. Съдът се похлупва и се слага в предварително загрята на 180 градуса с вентилатор фурна. Пече се 1 час.

Да Ви е сладко!

Подобни статии

Разгледайте продуктите показани във видеото

KELA Чугунена овална тенджера с капак “Calido“ - 36х29 см. - червена
- 39,90 лв.
(0.0)
Офертата изтича след:
: : :
359,10 лв.399,00 лв.
KELA Чугунена тенджера с капак “Calido“ - Ø 21 см. - черна
- 17,90 лв.
(0.0)
Офертата изтича след:
: : :
161,10 лв.179,00 лв.
AMT Gastroguss Тиган плитък Ø 28 см, височина 5 см, с мобилна дръжка
- 14,90 лв.
(0.0)
Офертата изтича след:
: : :
134,10 лв.149,00 лв.
KELA Универсален капак против пръски “Elvira“ Ø 20/24/28 см.
- 3,50 лв.
(0.0)
Офертата изтича след:
: : :
31,50 лв.35,00 лв.
PEBBLY Бамбукова щипка 24 см. - бяла
- 1,20 лв.
(0.0)
Офертата изтича след:
: : :
10,80 лв.12,00 лв.
PEBBLY Бамбукова щипка 24 см - червена
- 1,20 лв.
(0.0)
Офертата изтича след:
: : :
10,80 лв.12,00 лв.
KYOCERA Керамичен нож с бяло острие - 18 см.
- 14,90 лв.
(0.0)
Офертата изтича след:
: : :
134,10 лв.149,00 лв.
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки