Меню
Меню

Рецепта за домашен тиквен пай

Какво по-хубаво от есенен следобед прекаран в приготвянето на тиквен пай? Хапването на самия пай, разбира се. Но преди това все пак трябва да се приготви. Предлагаме Ви рецепта за вкусен домашен тиквен пай.

За коричката:
160 г безглутенови овесени ядки, смлени на брашно
140 г орехи, фино смлени
90 мл разтопено кокосово масло
60 г мед
1/2 ч.л. канела
щипка сол

За крема:
400г печена тиква
250 мл пълномаслено кокосово мляко от кен
3 големи яйца
100 г мед
1 ч.л. канела
1/8 ч.л. индийско орехче
5-6 пъпки карамфил

Начин на приготвяне:

1. Включете фурната да загрява на 180 градуса, в режим горно и долно печене.
2. В купа смесете смлените овесени ядки, орехите и подправките. Разбъркайте много добре.
3. Прибавете течните съставки. Разбъркайте, докато се получи меко тесто. Не се събира на идеална топка, но не е проблем.
4. Разстелете тестото с ръце в съд за печене на пай или тарт с вътрешен диаметър 26см. Разпределете го равномерно по дъното и стените на съда.
5. Изпечете за 10-12 минути, след което го извадете от фурната и го оставете да се охлади.
6. Пасирайте тиквата. Добавете яйцата. Разбийте с миксер, докато се смесят. Не е нужно да е дълго.
7. Прибавете подправките, кокосовото мляко и меда. Разбъркайте, докато се хомогенизира сместа.
8. Изсипете крема върху охладения блат.
9. Печете във форма за пай Emile Henry в загрята на 170 градуса фурна (горно и долно печене) за около 50-55 минути. След 10-тата минута покрийте пая с фолио, за да не прегори коричката.
10. Извадете пая от фурната. Оставете го да си почине и да се охлади върху решетка за 2-3 часа. Не го вадете от формата.
11. Приберете го в хладилник за пълно охлаждане. Най-добре да престои там през нощта.
12. По желание декорирайте преди да го нарежете.

*рецептата е по идея на инфлуенсърката @know.how.to.cook , know-how-to-cook.com/shop

Подобни статии

Подходящи съдове, в които да изпечете своя пай

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки